Russische wetenschappers hebben een prototype robot ontwikkeld om Venus te verkennen

Wetenschappers van de Technische Universiteit van Moskou, Bauman, hebben een prototype van een robot ontwikkeld om Venus te verkennen. De taak was niet gemakkelijk, omdat de planeet barre klimatologische omstandigheden heeft: hoge temperatuur en druk, zure omgeving. Dit alles heeft een slecht effect op de werking van de mechanismen, daarom worden de apparaten in de eerste minuten na de landing vernietigd.

“Na het analyseren van verschillende ontwerpen, besloten we dat het het beste zou zijn om een ​​inertiële rover te maken, dat wil zeggen een planetaire rover die beweegt als gevolg van de beweging van interne massa’s. Dit is een bol die hermetisch is. Binnen is het wetenschappelijke apparatuur. Een bol is de beste vorm die bestaat in een omgeving met hoge druk. Het kan in beweging worden gebracht door een interne bewegende massa’, zegt Georgy Shcheglov , eerste plaatsvervangend hoofd van de afdeling Luchtvaartsystemen van de Moscow State Technical University. N.O. Bauman.

Om de bol in beweging te brengen, gebruiken wetenschappers een pneumatische actuator met gecomprimeerd gas. Soortgelijke bolvormige onderzoeksstations zijn al naar Venus gestuurd, maar als ze voorheen altijd onbeweeglijk op het oppervlak van de planeet stonden, kunnen ze nu in de goede richting bewegen.

Het lichaam zal bewegen zonder de buitenste delen te bewegen. Het is belangrijk op te merken dat het project van de “venerekhod” aanvankelijk werd uitgevonden door studenten van de Moscow State Technical University. Bauman en latere robotica-specialisten hebben met behulp van de materialen van wetenschappers het eerste prototype van de motor in elkaar gezet.

Het apparaat beweegt door te springen – in deze modus kan de robot ongeveer 500 meter het oppervlak van Venus passeren. Dit betekent dat wetenschappers gegevens kunnen verkrijgen over de samenstelling en elasticiteit van de bodem van de planeet, het effect van temperaturen op het object kunnen scannen en video kunnen opnemen. Maar naast interplanetair onderzoek is het gebruik van de “veneroid” ook op aarde te vinden.

“In ruwe omgevingen, waar het moeilijk is om een ​​mechanisme met bewegende onderdelen te maken, kan onze robot nuttig zijn. Bijvoorbeeld in de diepten van de oceaan. Ja, er zijn bathyscaphes, maar waar er een soort agressieve omgeving is – bijvoorbeeld in de buurt van onderwatervulkanen – kunnen we redelijk goed werken’, merkte Shcheglov op.

De ontwikkelaars van de Venerokhod gaan van het stadium van wiskundige modellering naar fysieke prototypen. Binnenkort zijn experts van plan om het eerste werkende model te presenteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *