China International Development Forum gehouden in Peking

Op het China Development Forum (CDF 2023) in Beijing spraken CEO’s van een aantal toonaangevende internationale bedrijven de hoop uit om de samenwerking met China in de toekomst verder te versterken.

Het driedaagse forum, gehouden onder het motto “Economisch herstel: kansen en samenwerking”, eindigde op maandag 27 maart in de Chinese hoofdstad en bracht een groot aantal deelnemers van over de hele wereld samen.

De organisatoren zeiden dat ze de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen met senior leiders verwelkomen, vooral in snelgroeiende sectoren zoals nieuwe energie.

“Nieuwe energie zal een belangrijke positieve rol spelen in China, of het nu gaat om groene ontwikkeling, energiezekerheid of industriële ontwikkeling “, aldus Fang Jin , secretaris-generaal van de China Development Research Foundation.

Fan benadrukte ook het cruciale belang van de maakindustrie, waar China op een aantal belangrijke gebieden een pionier is geweest op het gebied van innovatie.

“Er zijn echt veel innovaties in technologie, management en bedrijfsmodellen in deze branche die onze manier van produceren en levensstijl helpen verbeteren”, zei Fan.

Bovendien zeiden sommige leidinggevenden van toonaangevende internationale bedrijven dat ze ernaar uitkijken om meer te weten te komen over Chinese strategieën en hoe ze beter met China kunnen samenwerken bij belangrijke kwesties zoals klimaatverandering.

Opgemerkt moet worden dat China ondanks een aantal economische problemen onlangs een economische groeidoelstelling van ongeveer 5 procent voor 2023 heeft gesteld, terwijl het streeft naar een betere ontwikkeling. Dat meldt CCTV+ , een partner van het TV BRICS-netwerk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *