heb je diabetes? Je kunt lekker eten!

Door Nancy Neirick, MS. Dr

Als je diabetes hebt, hoef je niet flauw te eten, het hoeft niet saai te zijn, of anders dan wat anderen eten. Je hoeft alleen maar een beetje te leren wat een gezond dieet inhoudt en de hoeveelheden die je lichaam nodig heeft en je kunt nog steeds genieten van eten.

In de Verenigde Staten wordt in november de National Diabetes Month gevierd . Wist u dat alleen al in de Verenigde Staten bijna 30 thousand joenkinderen en volwassenen diabetes hebben? Diabetes doodt meer mensen dan borstkanker en aids samen. Het trieste is dat 1 op de 4 mensen diabetes heeft en het niet weet.

Dus, wat zullen we doen?  Het eerste ding is om een ​​gezond dieet te eten . Het eten van een uitgebalanceerd en voedzaam dieet is erg belangrijk voor iedereen, maar het is nog belangrijker voor mensen met diabetes.

Wat is een gezond voedingspatroon? Een gezond dieet is een uitgebalanceerd dieet met koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Het eten van een grote verscheidenheid van deze voedingsmiddelen zal ons helpen de voedingsstoffen binnen te krijgen die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

Koolhydraten zijn onze belangrijkste energiebron. In deze groep zitten bonen, linzen, aardappelen, ontbijtgranen, rijst, tortilla’s, brood, fruit, melk en magere yoghurt. Koolhydraten hebben de grootste invloed op de bloedsuikerspiegel en daarom moeten diabetici deze in de gaten houden.

Een andere voedingsstof die super belangrijk is, is eiwit . Eiwit helpt bij het maken en herstellen van de weefsels van uw lichaam en helpt uw ​​buik vol en gelukkig te houden. Probeer het dagelijks bij elke maaltijd op te nemen. Enkele gezonde en smakelijke opties zijn vis, kalkoen, kip, eieren en mager rood vlees.

Vetten zijn verantwoordelijk voor het transport van vitamines door het lichaam en houden huid en haar gezond. Vetten leveren een groot aantal calorieën, daarom hebben we maar beperkte hoeveelheden nodig.

Vetten kunnen goed zijn als enkelvoudig onverzadigd en meervoudig onverzadigd en degenen die ongezond zijn, die verzadigd zijn. Verzadigde vetten zijn vast bij kamertemperatuur en kunnen het cholesterol verhogen. Daarom moet je oppassen met verzadigde vetten. Enkele voorbeelden zijn: boter, spek, roomkaas, mayonaise en kokos- en palmolie.

Mijn favorieten in de goede vetgroep zijn olijfolie, avocado’s en amandelen.

Dus wat zou een gezond en smakelijk gerecht kunnen zijn dat alle 3 de voedingsstoffen bevat? Het kan een vis in Veracruz-stijl zijn, gebakken in olijfolie met ongeveer 2 tortilla’s, avocado en pico de gallo. Of wat taquito’s van kip met avocado, pico de gallo en een beetje rijst en bonen. Dat is lief!

Onze Latino maaltijden zijn gezond en lekker! Diabetes zijn betekent niet dat u voedingsmiddelen uit uw maaltijdplan moet schrappen, wat u moet doen, is de hoeveelheden beperken die u van sommige ervan eet.

Gezond eten, met of zonder diabetes, is voor iedereen een dagelijkse uitdaging. Als u zich meestal aan uw maaltijdplan houdt, ziet u er veel beter uit en voelt u zich veel beter, houdt u uw bloedsuikerspiegel onder controle en vermindert u de complicaties van diabetes.

Breng deze tips vandaag nog in de praktijk en eet lekker en gezond!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *